Общи условия

Общите условия уреждат взаимоотношенията между Продавача и Потребителите (клиентите), ползвщи ел. магазин e-shinem.com за покупка на стоки. С посещението, разглеждането и използването на интернет сайтът e-shinem.com cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия. Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП – https://kzp.bg/) Както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

 • 1. ДЕФИНИЦИИ

ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът e-shinem.com, който е собственост на ШАЙН М ООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Потребителят сключва договор с Продавачът за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

ПОТРЕБИТЕЛ” e всяко физическо (над 18 години) или юридическо лице, или друго правно образувание, което се е съгласило с настоящите Общи условия чрез заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин артикули.

ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът e-shinem.com. Той служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба, както и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

ШАЙН М ООД е търговското дружество с ЕИК: 203119727 , със седалище в град София, бул. . ШАЙН М ООД създава и поддържа електронния магазин; предлага и продава стоки в магазина; и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. ШАЙН М ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

ПОРЪЧКА” е заявка, направена от Потребител към електронния магазин за покупка на един или повече конкретни артикули. След постъпване на заявка от страна на Портебителя, тя се обработва и потвърждава от служител на онлайн магазина. Потвърждението става чрез имейл или по телефона. Поръчката се опакова и изпраща по куриер към адресът, посочен в Поръчката от Потребителя.

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният договор от разстояние за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител чрез настоящия електронен магазин.

КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения. Те се отнасят до продавани в електронния магазин артикули. Брошурите/Известията може да са поместени на Интернет страницата на онлайн магазина, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 • 2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронен магазин e-shinem.com е напълно свободно.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин e-shinem.com, е необходима регистрация с електронна поща (e-mail) или име на получателя, имейл, телефон и адрес за доставка. Регистрирането е напълно безплатно и става като се попълни формата за регистрация. Регистрираният клиент има възможност да се ползва от всички услуги на магазина.

2.3. Потребителят трябва да посочи e-mail и парола, лични данни и адреси за доставка.

2.4. ШАЙН М ООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД) и има правото да събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

2.5. В електронния магазин e-shinem.com на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители наm e-shinem.com да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

2.6. Всички посочени на сайта цени са крайни.

2.7. На страницата вдясно до всеки продукт стои бутон „Купи“. Натискането на бутон „Купи“ записва избрания продукт във виртуална пазарска количка на Потребителя. Съдържанието на количката се запазва за 15 минути, докато Потребителят реши да премине към покупка на стоките. Чрез натискане на бутон „Количка“ потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска количка, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Приключване на поръчката“ се появяват данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска количка. Поръчката се активира чрез натискане на бутон „Поръчване“.

 • 3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на втория бутон „Поръчка“- намиращ се под данните за доставка на поръчката, който бутон се появява, след като първо е добавен в кошницата поне един продукт и е натиснат бутон „Приключване на поръчката”.

3.3.При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.4. В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде анулирана.

3.5. Поръчки в електронния магазин e-shinem.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин e-shinem.com е:

От понеделник до петък от 10:00 до 20:00 часа.

3.7. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират, ако Прoдавачът не получи коректните данни до 48 часа след постъпването на поръчката. Такива поръчки получават статус „ОТХВЪРЛЕНА”, поради невъзможност да бъдат изпълнени.

3.8. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.9. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес- електронна поща: shinehobbi@gmail.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер, оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.

 • 4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. След като в e-shinem.com постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

4.2. Доставка се прави само на успешно приети поръчки. При опаковане на поръчаната стока, потребителят бива уведомяван с имейл, че стоката се предава на куриер за транспортиране до съответния адрес.

4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

4.3.1. Обикновена доставка – в срок до 4 (четири) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката от наш консултант по имейл или телефoн – за налични артикули на склад.

4.3.2. Удължена доставка – в срок до 40 календарни дни от момента на потвърждаването на поръчката от наш консултант по имейл или телефoн – за артикули, които са с допълнителна заявка от нашите партньори.

4.4. Продавачът използва за доставки куриерска фирма Еконт, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 17.30 часа.

4.5. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на Еконт в съответния град.

4.6. Цените за доставка са описани в страницата на всеки продукт в графата „Доставка и Плащане“

4.7. Всяка пратка е застрахована, като застраховката е за сметка на Продавача.

4.8. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на Еконт да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

 • 5. ПЛАЩАНЕ

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по три отделни или в комбинация един с друг начина, като независимо от избрания начин на плащане, сумата за заплащане е една и съща и не се начисляват допълнителни такси за обработка на плащането.

5.1.1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката;

5.1.2. С кредитна или дебитна карта;

5.1.3. С плащане от наличността във виртуалния портфейл.

5.2. За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

 • 6. ВИРТУАЛЕН ПОРТФЕЙЛ

6.1. Всеки регистриран потребител разполага с виртуален портфейл, създаден автоматично от собственика на електронния магазин – ШАЙН М ООД. Потребителят може да проверява по всяко време състоянието на своя виртуален портфейл и движенията в него.

6.2. Виртуалният портфейл се зарежда с виртуална парична наличност, с която може да се плати за покупка на стока от електронния магазин. Във виртуалния портфейл се натрупва наличност при:

6.2.1. Покупка на стоки, направена през потребителския профил на съответния потребител. Наличност се натрупва за покупка на стоки, за които е обявено с каква стойност се зарежда виртуалният портфейл- т. е. клиентът получава виртуална парична наличност след получаване на бонус в рамките на промоция.

6.2.3. въвеждане на код от електронен ваучер за подарък или ваучер за подарък.

 • 7. ЕЛЕКТРОНЕН ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК и ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК ( на хартиен носител)

7.1 Всеки регистриран потребител може да закупи електронен ваучер за подарък и/или ваучер за подарък, чиято стойност се зарежда във виртуалния портфейл. Ваучерите имат предварително определена стойност и може да се използват само в електронния магазин e-shinem.com на ШАЙН М ООД.

7.2 Електронният ваучер за подарък и Ваучерът за подарък съдържат уникален код, който трябва да се въведе за зареждане на виртуалния портфейл, за да се използва успешно. Собственикът на сайта поддържа история на виртуалния портфейл на всеки потребител, видна в неговия профил.

7.3. Електронният ваучер за подарък е виртуален и се предоставя на потребителя заедно с кода за зареждане по регистрирания от него имейл адрес или по друг изрично посочен и потвърден от него имейл. Електронният ваучер за подарък се заплаща с кредитна или дебитна карта при закупуването му, т.е. преди предоставянето му по имейл.

7.4 Ваучерът за подарък се предоставя на хартиен носител на Получателя, който може да е различен от купувача и е изрично посочен от купувача. Ваучерът се предоставя на получатела при доставка на поръчката/стоката/.

7.5 Електронният ваучер за подарък и Ваучерът за подарък могат да се използват от потребител различен от потребителя, който ги е закупил.

 • 8. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

8.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на  14 дни от получаване на стоката.

8.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

8.3. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

8.4. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока по посочена от него банкова сметка в срок от 15 /петнадесет/ дни след връщането на стоката. В случай, че сте платили с дебитна/кредитна карта – сумата ще бъде върната директно по същата карта, с която сте заплатили.

Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 8.1, отказът от договора не произвежда действие.

8.5. Правото на отказ от договора в случите, когато стоката е платена, не може да се упражни за бански костюми, бельо, чорапи, бижута, часовници.

8.6. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

– производствени дефекти на стоката;

– констатирани липси на части от стоката;

– изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;

– несъответствие с обявения размер и/или цвят- стока, изпратена в различен – размер и/или различен цвят от поръчания;

– повреда на стоката при транспортирането.

8.7. Рекламацията може да се предяви пред ШАЙН М ООД на посочения имейл адрес shinehobbi@gmail.com, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в срок от 14 дни.

8.8. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултант на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Потребителят доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

8.9. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

– Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

– Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

– Запазена оригинална опаковка и етикет.

8.10. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката.

8.11. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане с куриерска фирма  Еконт.

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерска фирма Еконт, то той трябва да се свърже с Продавача на телефон 02/ 400 55 00 за уточняване на подробностите по връщането на стоката.

 

 • 9. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

9.1. Цялата информация, публикувана в сайта e-shinem.com, е собственост на ШАЙН М ООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин e-shinem.com.

9.2. Забранява се копирането на текстове от e-shinem.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на ШАЙН М ООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за дамски, детски и мъжки дрехи, обувки и аксесоари e-shinem.com”, като онлайн магазин за дамски, детски и мъжки дрехи, обувки и аксесоари e-shinem.com следва да бъде линк към e-shinem.com.

 

 • 10. ОТГОВОРНОСТ

10.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката. Той е длъжен да предостави заедно със стоката и информация на хартиен носител, която да спомогне Потребителя при упражняване на правата му.

10.2. ШАЙН М ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

 

 • 11. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

11.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от ШАЙН М ООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

11.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време:

11.2.1. Чрез използването на специално направената интернет връзка, която се съдържа във всяка брошура и/или известие – бутона „отписване”.

11.2.2. Чрез свързване с ШАЙН М ООД на посочения имейл shinehobbi@gmail.com с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

11.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

11.4. ШАЙН М ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

11.5. ШАЙН М ООД включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки.

 • 12. ОБРАТНА ВРЪЗКА

12.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с ШАЙН М ООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи на посочените имейл адреси в сайта, на телефонен номер 02 400 55 00 и през контактната форма в секция „контакти“.

12.2. ШАЙН М ООД е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

Настоящите Общи условия са приети от управителя на ШАЙН М ООД и последната промяна в тях е от 07.08.2015г